21 Ekim 2013 Pazartesi

Andre-Jacques Garnerin, İlk Raraşütle Atlama



Andre-Jacques Garnerin, İlk Raraşütle Atlama Andre-Jacques Garnerin kimdir hayatı icatları ilk Raraşütle Atlamak 22 ekim 2013 google logosu


İlk Paraşüt Atlayışı atlayan adam Andre-Jacques Garnerin hayatı eserleri andré-jacques garnerin, ilk paraşüt atlayan ilk defa paraşütü icat eden Garnerin, çok genç yaşta havacılığa heves etti. ilk uçuşunu yirmi bir yaşında, kendi yaptığı Montgolfier tipi bir balonla gerçekleştirdi.


Daha sonra Paris’te yeni bir balonu yaparken iş yerinde yaşanan kaza sonucu 13 Ağustos 1823′te öldü.

22 Ekim 1797′te Paris’in Parc Monceau mevkiinde gerçekleştirilen tarihin ilk paraşüt atlayışında kullanılan paraşüt, 1: Paraşütün üstü bölümü, 2: Hareket anındaki kapalı paraşüt 3: Balondan ayrıldığı andaki açık paraşüt

 


Citoyen Garnerin ile Citoyenne Henri’nin ilk hava yolculuğu (Journal des Dames et des Modes, 1797-1798.)

402px-1798-balloon-henri

Jacques Garnerin’nın paraşüt atlayışı, chromolithograph, Paris, Romanet & cie., imp. edit., 1890 ile 1900 arası


Paraşüt Nasıl Yapılır Kim icat etti? The Parachute

Bu makale ilk paraşüt nasıl yapıldı ve kim buldu onu sizlere aktaracağız. Bilim adamları mucitler icatlar buluşlar ve keşifler hakkında bilgiler. Paraşüt  Nasıl Bulundu Nasıl icat Edildi The Parachute çizgi film video belgesel izle. Hava aracı  Nasıl Bulundu André-Jacques Garnerin kimdir? Nasıl İcat Edildi? Bu video ve makalede Paraşütün hikayesini sizlere aktaracağız. Hikayenin özeti, Soğuk bir kış günü  The Parachute 1793 avusturya Buda kalesindeyiz  André-Jacques Garnerin kuzey Fransanın bir nefer. Avusturya Fransa arasındaki savaşta esir mahkum olur. Gardiyan askerlerden okumak için kitap ister. Hapiste devamlı Kitap okuyarak vaktini geçirmektedir.

Paraşüt Paraşüt Nasıl Yapılır Kim icat etti?

Paraşüt

Zamanı değerlendirmek için en güzel şeyler  spor yapmak ve kitap okumaktır. Kale Yerden 70 metre uzaklıktaydı yükseklikteydi ve bu kaleden kaçma planları yapmaya başlar. Yemekler ve şartlar gittikçe ağırlaşmaktaydı. Çin masalları koleksiyonunu okumaya başlar. Çinli bir adam bir gün evinin balkonunda uykuya dalar. Burnuna yanık kokuları gelir ve hemen uyanır. Kalktığında bir de ne görsün evinin yandığını görür.  Hemen aklına gelen pratik bir çözümle şemsiyeyi alır ve balkondan atlar. yangından kaçmaya başarmıştı. André-Jacques Garnerin Avusturya kalesinden kaçmak için paraşütü buldu çin masalları okurken aklına  şemsiye ile atlayarak kaçma fikri aklına gelir. Yapmaya başlar malzeme olarak İplik bıçak biraz sabır ip yorgan battaniye teorik pratik parmaklık. ve malzemeyi yapmıştır. Kaleden atlar çocuklar evde sakın bunu yapmayın. icat gerçekleşmişti. 4 yıl kaldığı kaleden kaçarken André-Jacques Garnerin 1797 icat edilmiştir. Günümüzde bir çok çeşidi vardır ve çok sık kullanılmaktadır.

Garnerin, çok genç yaşta havacılığa heves etti. ilk uçuşunu yirmi bir yaşında, kendi yaptığı Montgolfier tipi bir balonla gerçekleştirdi. Yirmi beş yaşında ordu siyasi komiseri oldu, sonra da hapsedildi. Bunun üzerine Magdeburg kalesinin bir kulesinden çok ilkel,bir paraşütle atlayıp kaçmaya çalıştı. 22 ekim 1797′de, balonundan 1000 m yükseklikte ayrılarak, paraşütle Paris’teki Morceau parkına indi.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder